Preguntes Freqüents

Preguntes i respostes sobre Hydrogen®

Perquè l'hidrogen és un antioxidant molt potent que afavoreix l'eliminació dels radicals lliures, reduint l'estrès oxidatiu, que és la causa de la majoria de les malalties i de l'envelliment prematur. A més, l'hidrogen, en ser l'element més petit de l'univers, penetra on altres antioxidants no poden, com en les neurones i  en el nucli de les cèl·lules.

D'1 a 3 litres és el que hem de beure de qualsevol aigua en general. Es recomana que tota l'aigua que es begui sigui hidrogenada, encara que a partir d'un got al dia ja seria una gran ajuda per a regular el nostre nivell d'oxidació.

Sí. L'aigua hidrogenada tan sols ens ajuda a mantenir el nivell d'oxidació adequat per a una bona salut, sense cap contraindicació.

Sí. Però cal canviar l'aigua almenys una vegada al dia, ja que a partir de les sis hores es comença a perdre la càrrega. A Japó es ven aigua hidrogenada envasada especial per a mascotes.

No. En bullir s'evapora l'hidrogen i es converteix en aigua normal.

Si escalfem l'aigua “sense arribar a bullir“ es manté l'hidrogen i la càrrega elèctrica. Encara que bevent una quantitat suficient d'aigua hidrogenada haurà de valorar si val la pena fer les infusions també amb aquesta aigua.

Sí. A través de la pell també s'afavoreix l'eliminació dels radicals lliures, per la qual cosa es pot aplicar l'aigua hidrogenada amb un drap o mullar la pell directament, deixant actuar uns minuts.

No. L'aigua no pot sobrecarregar-se d'hidrogen per molt temps que mantinguem l'aigua hidrogenant-se. L'excés, a partir del nivell de saturació, s'evapora conforme es genera. A més, encara que consumírem altes dosis, mai arribaríem al màxim recomanat.

No. El problema sorgeix quan existeix una falta de càrrega elèctrica negativa en el nostre cos, ja que és llavors quan es produeix oxidació. L'excés d'electrons es descarrega a través de la nostra pell.

No. El problema és quan mancada càrrega elèctrica negativa. Quan sobra, l'excés d'electrons es descarrega a través de la nostra pell. El problema és que ens descarreguem massa, provocant oxidació.

Cada cop que respirem un 2% de l'oxigen que entra en el nostre cos es converteix en oxigen dolent que ens oxida, són els anomenats “radicals lliures”. Aquest oxigen dolent es pot convertir en oxigen bo si li donem una càrrega elèctrica antioxidant. Si no li la donem per mitjà dels antioxidants la roba de les nostres cèl·lules, emmalaltint-les o matant-les, procés que coneixem com “oxidació”. A més, l'estil de vida industrialitzat augmenta el nivell d'oxidació degut a la mala alimentació, la contaminació, l'estrès, etc. També amb l'edat necessitem prendre més antioxidants, ja que el nostre cos genera menys enzims antioxidants.

Quan comptem amb un alt nivell d'oxidació en el nostre organisme, el nostre cos deixa de convertir l'aliment en energia per evitar que l'oxidació de les nostres cèl·lules segueixi avançant. Incloure una càrrega antioxidant d'aigua hidrogenada permetrà al nostre organisme equilibrar els nivells d'oxidació, permetent-li convertir l'aliment en energia i evitant que es converteixi en greix.

El procés pel qual l'aliment i el greix del nostre cos són convertits en energia implica un alt nivell d'oxidació cel·lular. Si comptem amb una càrrega elèctrica antioxidant baixa, el nostre organisme evitarà aquest procés de conversió de greix en energia.

La càrrega antioxidant de l'aigua hidrogenada baixarà el nostre nivell d'oxidació permetent al nostre metabolisme convertir el greix en energia. Al marge d'aquesta ajuda, per perdre greix acumulat hem de cremar més calories de les quals ingerim.

No. L'aigua hidrogenada no té calories.

Des que comencem a prendre aigua hidrogenada es poden notar efectes com a benestar general, augment d'hidratació i energia, millores en la digestió i el descans, etc. Un altre tipus d'efectes més destacats només es produiran després de setmanes o mesos prenent aquesta aigua, quan aconseguim reduir els nivells d'oxidació del nostre organisme.

De 7 a 7.5, mig punt més que l'aigua corrent. El pH és una mesura d'alcalinitat o acidesa d'una substància, indicant la quantitat de ions que conté. Encara que l'aigua hidrogenada no es cataloga com a aigua alcalina, conté propietats molt alicalinizantes, ja que combat l'acidesa del nostre organisme en atacar la principal causa d'aquesta, l'oxidació.

No. L'aigua alcalina compta amb gran quantitat de minerals dissolts i normalment no compta amb hidrogen actiu ni càrrega elèctrica. L'aigua ionitzada alcalina si que compta amb una mica d'hidrogen i càrrega elèctrica antioxidant, encara que la major part de la càrrega elèctrica la hi donen els minerals ionitzats, que no aporten càrrega antioxidant útil.

L'elevat pH així com l'excés de minerals amb els quals explica aquest tipus d'aigua, la converteixen en beguda no recomanable per prendre habitualment i a llarg termini.

No. L'aigua alcalina es caracteritza per tenir dissolts gran quantitat de minerals i és normal que no tingui ni càrrega elèctrica ni hidrogen actiu. Només l'aigua “ionitzada alcalina” té càrrega elèctrica antioxidant i quelcom d'hidrogen dissolt, encara que la major part de la càrrega elèctrica li la donen els minerals ionitzats, que no aporten càrrega antioxidant útil. L'excés de minerals d'aquest tipus d'aigua i el pH elevat, que li donen els minerals ionitzats, fan que l'aigua “ionitzada alcalina” no sigui recomanable com a beguda habitual a llarg termini.

No. Hi ha aigües embotellades amb excés de minerals. Es recomana usar aigua amb menys de 100 mg/l de residu sec, la qual cosa també equival a menys de 100 ppm o a menys de 150 µS/cm.

No. Solament podem usar Hydrogen amb aigua de mineralització molt feble i apta per al consum humà.

No. Només es pot usar Hydrogen amb “aigua apta per al consum humà de mineralització molt feble”.

Sí. Es pot omplir la gerra amb aigua freda per a hidrogenar-la.

En beure-la dóna la sensació de ser més lleugera i atomitzada, la qual cosa canvia molt subtilment el sabor.

No, per la qual cosa hem d'usar aigua “apta per al consum humà de mineralització molt feble”, per a protegir la màquina i la nostra salut.

L'aigua hidrogenada manté les seves propietats antioxidants de 6 a 8 hores, encara que es pot conservar indefinidament en una ampolla de vidre amb tancament hermètic, omplint-la per complet sense cambra d'aire.

Podem agitar-la sense que perdi la càrrega si està “completament plena i sense cambra d'aire”. Una ampolla sense omplir per complet perdrà l'hidrogen si l'agitem bruscament.

En una ampolla de vidre, tancada hermèticament i sense cambra d'aire es pot transportar o conservar a casa sense que es perdi la càrrega d'hidrogen.

Sí, quan perd la càrrega es converteix en aigua normal i es pot tornar a hidrogenar.

Sí, amb 30 minuts d'hidrogenació l'aigua ja aconsegueix el màxim d'hidrogen possible. Si continuem hidrogenant es manté amb la càrrega màxima, però no podem passar d'aquí. L'excés d'hidrogen s'evapora conforme es genera si l'aigua ja està saturada.

Sí, quan acabi el cicle que programem de 10, 20 o 30 minuts finalitzarà el mode de “generació d'hidrogen” i es quedarà en “manteniment”, generant moltes menys bombolles per a reposar l'hidrogen que es va evaporant. Estarà en aquest mode fins que traguem la gerra i la tornem a col·locar. Es pot programar 30 minuts a la nit i estarà perfectament hidrogenada al matí.

Amb deu minuts ja té pràcticament tota la càrrega d'hidrogen. Si és per a beure al moment són suficients 10 minuts. Si és per a beure-la més tard recomanem hidrogenar durant 20 o 30 minuts, ja que manté durant més temps les propietats.

No. En tot moment l'hidrogen que s'evapora des de la superfície de l'aigua de la gerra està mesclat amb l'aire i no és inflamable amb aquesta concentració.

Significa potencial òxid-reductor i es mesura en mil·livolts, que poden ser en positiu o en negatiu. “Oxidat” indica que té càrrega elèctrica positiva i que roba electrons. “Reduït o antioxidant” significa que té càrrega elèctrica negativa i que dóna electrons.

Sí. La fórmula de l'aigua no canvia quan s'hidrogena, encara que canvia la forma en què s'agrupen les molècules. L'aigua normal s'agrupa en grups de 12 a 14 molècules de H2O. L'aigua hidrogenada s'agrupa en grups més petits, normalment de 6, donant lloc a aigua hexagonal. Cada grup de 6 molècules de H2O atrapa una molècula d'hidrogen per mitjà d'un enllaç iònic que transporta fins a les nostres cèl·lules.

Sí. Tota l'aigua hidrogenada és hexagonal, a causa de la càrrega elèctrica es reagrupa d'aquesta manera. Encara que no tota l'aigua hexagonal té càrrega elèctrica antioxidant, ja que es pot obtenir aigua hexagonal “activant” l'aigua per altres mitjans.

La funció de l'aigua a la cubeta és mantenir mullat l'elèctrode inferior, on se separen molècules de H2O en oxigen i hidrogen, per electròlisi. L'oxigen s'evapora i passa a l'aire. L'hidrogen generat és atret per l'elèctrode superior, travessant la membrana que hi ha entre els elèctrodes i injectant-se a l'aigua de la gerra.

Per mitjà d'un tap de silicona que hi ha darrere de la màquina, en la part inferior. És important buidar-la per a transportar-la, ja que si no, amb el moviment es pot mullar la màquina. Quan el dipòsit estigui buit pot bolcar l'hidrogenador tenint cura per a buidar la cubeta.

Amb el temps l'esponja es pot enfosquir o perdre volum. En qualsevol dels dos casos es pot reemplaçar per la de recanvi. L'esponja ha de tocar sempre la base de la gerra i mantenir humit l'elèctrode inferior.

De  “resina de copolièster”, lliure de bisfenol A i que compleix amb les més estrictes normatives de qualitat alimentària.

De titani recobert de platí.

A ple rendiment és de només 24 watts, com una bombeta de baix consum.

A Corea del Sud, amb la més avançada tecnologia japonesa. Aquests dos països estan pròxims entre ells, tant geogràficament com culturalment i són els més avançats del món en la producció d'aigua hidrogenada.

Amb una esponja suau i sabó, evitant fregar els elèctrodes, que són les parts metàl·liques de la base de la gerra.

Si s'usa aigua dura es poden formar dipòsits de calç en la gerra. Es poden eliminar fent el procés de neteja o “cleaning”: amb la gerra plena d'aigua corrent (no cal que sigui depurada), es manté el dit sobre el botó d'engegada de l'hidrogenador durant uns segons, fins que aparegui la paraula “cleaning” parpellejant i el número “15” en el programador de temps. S'encendran les llums de la gerra en color vermell. En aquest procés es genera a la gerra oxigen en compte d'hidrogen, per la qual cosa “NO ES RECOMANA BEURE AQUESTA AIGUA”. També es pot usar l'àcid cítric que s'adjunta amb l'equip, tal com s'indica en el manual.

Aproximadament 2 mesos, encara que depèn de l'ús que es faci de l'hidrogenador. L'aigua no cal canviar-la, simplement afegir-li quan s'encengui el pilot indicador.

Sempre que s'usi aigua de mineralització feble l'equip no té cap cost de manteniment. Els elèctrodes tenen una durada estimada de més de 5 anys.

Depenent de l'ús que es faci de l'hidrogenador, a partir dels 5 anys es pot necessitar un canvi d'elèctrodes. En canviar-los el dispositiu queda operatiu per un altre període semblant de temps. Quan s'esgoten els elèctrodes la màquina no permet la seva posada en marxa.

2 anys de garantia contra tot defecte de fabricació. La garantia inclou el desplaçament o els ports en tot el territori espanyol.

Perquè disposa d'una PATENT MUNDIAL, una MEMBRANA, que en l'electròlisi separa l'oxigen de l'hidrogen, passant només l'hidrogen a l'aigua que bevem. Sense la membrana ens beuríem també l'oxigen actiu que és oxidant, i a més hauríem d'usar aigua amb molts minerals per aconseguir algun efecte. La nostra membrana permet que la càrrega antioxidant sigui molt alta fins i tot amb aigua de mineralització feble.